Tot mai mulţi buzoieni, afectați de viroze respiratorii și pneumonii

Din cauza răcirii vremii, tot mai mulţi buzoieni ajung în ultima perioadă la medic cu viroze respiratorii sau pneumonii. Cei mai afectați sunt copiii mici, care dezvoltă forma mai grave ale bolii și necesită internare. Sezonul virozelor este unul mult mai agresiv față de anul trecut, spun specialiștii.

Zeci de copii din Buzău ajung la spital cu diferite probleme respiratorii iar ce mai mulți au febră foarte mare. Pediatria Spitalului Județean de Urgență Buzău este ocupată în proporție de peste 70 la sută.

Numărul pacienților care au fost diagnosticați cu pneumonii și viroze respiratorii este dublu comparativ cu anul trecut. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că sezonul acesta este mai agresiv și pentru că a început mai devreme, din pricina faptului că școlile au fost deschise mai devreme în acest an.

Cei mai afectați sunt sugarii, care prezintă febră mare și tuse. În momentul de față, Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău are 70 de locuri, iar internați sunt peste 50 de copii.

„Atât sugari cât și copii, undeva până în vârsta de 10 ani sunt copiii. Dependenți de oxigen avem destui, adică au nevoie de oxigen pe mască obișnuită. Noi, în Pediatrie, suntem obișnuiți să avem în perioada aceasta a anului viroze și penumonii mai urâte, mai ales că, într-adevăr, a fost o perioadă de pauză și acum normal că ni se pare că dintr-odată este un boom”, precizează dr. Gina Anica, medic pediatru.

Pentru a proteja copiii, programul de vizită în Pediatria Spitalului Județean Buzău a devenit mai strict. Părinții care vor să viziteze un copil care este internat singur o pot face la orice oră. În schimb, în cazurile copiilor internați cu unul dintre părinți, sunt interzise vizitele de către ceilalți membri ai familiei, pentru a evita contactul direct cu pacienții.

Pentru a evita aglomerația, medicii recomandă părinților să aibă răbdare și să se prezinte la spital doar în situațiile grave. Virozele îi ajută pe copii să își facă imunitate, mai spun specialiștii.