Ținutul Buzăului, promovat prin intermediul unui reality show: Treasure Games in the Park, lansat pe 18 octombrie pe canalul de YouTube Cronicari Digitali

Au apărut primele episoade online din Treasure Games in the Park: Ţinutul Buzăului. Reality-show-ul a fost lansat marţi, 18 octombrie, pe canalul de YouTube Cronicari Digitali. Acesta este primul reality-show în social media din România.

„Treasure Games in the Park: Ţinutul Buzăului” urmăreşte evoluția a zece creatori de conţinut grupaţi în cinci echipe, în timp ce descoperă locuri, tradiţii şi experienţe în cel mai nou Geoparc UNESCO al României.

Protagoniștii serialului care promovează zona Buzăului sunt cuplurile Ana Rubeli & Radu Niță, Ana Dumitru & Dan Posea, Blogu lu’ Otravă & Cristi Dandes, Emilia Alina Morariu & Amalia Ioana Martiniuc și Adrian Dan & Cătălin Badiu.

Aventurile filmate ale concurenților „Treasure Games in the Park: Ţinutul Buzăului” au avut  la începutul lunii iunie 2022.  Au fost cinci zile pline de explorări ale unor locuri fascinante din România, întâlniri cu artiști și meșteri populari, oameni de legendă și experiențe în satele din Ținutul Buzăului.

Participanții au împărtășit toate descoperirile lor și experiențele trăite în Ținutul Buzăului pe Instagram folosind #CronicariDigitali, dar și pe conturile personale sub formă de stories. Pornind din București, trecând prin Buzău și ajungând apoi până în zona de nord a județului Buzău, pe cursul râului Bâsca Rozilei, concurenții au descoperit peisaje variate, trecând de la câmpie la deal și munte.

Cronicarii Digitali s-au întâlnit cu meșteșugari, artiști, personalități locale și au luat contact cu tradiții și obiceiuri specifice zonei. De exemplu, în Mânzălești,protagoniștii au fost invitați în horă, în propria ogradă, de cel mai vârstnic localnic, Gică Baciu, care la 100 de ani a demonstrat și dansul traditional Baba și Uncheșul.

Concurenții au mai surprins Vulcanii Noroioși, poate cel mai cunoscut punct de atracție din Ținutul Buzăului, și trovanții de la Bozioru, unde în urmă cu 12 milioane de ani era o deltă preistorică. Despre ei se spune că sunt încărcați de energie și oferă multă energie oricui se încumetă să-i viziteze, pentru că sunt spectaculoși și oferă o priveliște de vis.

Așezările rupestre din Aluniș, Nucu, dar și Valea Slănicului, oferă imagini unice în România, în care natura, în decursul a milioane de ani, a creat peisaje spectaculoase. Pe aceste meleaguri, la aproximativ 600 de metri altitudine se află Platoul Meledic, situat pe depozite salifere iar, în apropiere, cenușa vulcanilor preistorici a dat naștere unui deosebit monument al naturii: Grunjul de la Mânzălești.

Un capitol important din „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” i-a fost dedicat chihlimbarului celebru în toată lumea de la Colți, așa cum și-au găsit loc și îndeletniciri pe cale a fi pierdute, precum olăritul clasic, realizarea opincilor, dărăcitul și torsul lânii, utilizarea fântânilor și transportul  apei cu ciubărul.

Aventurile concurenților pot fi urmărite în fiecare zi, de la ora 19:00, pe canalul de YouTube Cronicari Digitali. Echipa câştigătoarea „Treasure Games in the Park: Ţinutul Buzăului” va fi dezvăluită în ultimul episod.

Urmărește-ne pe Google News