„Țepar de lux” din Poșta Călnău, săltat de polițiștii de la Investigații Criminale. Suspectul, acuzat că a înșelat trei tineri, cu 18 mii de euro

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din Poșta Câlnău.

Bărbatul este acuzat că i-ar fi vândut unei tinere un autoturism de lux cu defecțiuni tehnice grave, contra sumei de 16.000 de euro.

Mai mult escrocul s-a oferit să „repare” alte două mașini de lux ale unor tineri 28 şi 32 de ani, din județul Ilfov.

După ce le-a solicitat proprietarilor câte 1000 de euro sub pretextul „cumpărării” unor piese de schimb, bănuitul a refuzat ulterior restituirea mașinilor persoanelor vătămate.

Cei trei păgubiți au depus plângeri la poliție, iar în urma demersurilor oamenii legii au descins la domiciliul suspectului.

În cadrul anchetei au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri în vederea decumentării activității infracționale a suspectului.

De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism cu scopul instituirii sechestrului asigurator.

„Față de cel acuzat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere, urmând să fie prezentat untiății de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.” se precizează într-un comunicat al IPJ Buzău.