Mobilizare la Nehoiu, pentru salvarea unei fetițe cu o gravă afecțiune musculară

Test de generozitate pentru buzoieni: sunt invitați la un inedit târg caritabil, în orașul Nehoiu, organizat pentru strângerea de fonduri necesare salvării unei fetițe de nici doi ani. Alessia a fost diagnosticată cu o boală care în timp provoacă decesul. Evenimentul este programat în acest weekend.

”Dacă aveți pe acasă obiecte pe care nu le mai folosiți, cum ar fi: cărți, haine, obiecte decorative, căni, tablouri, orice, le puteți dona! Cineva se va bucura de ele și banii vor ajunge la micuța Alessia!”, este mesajul postat de organizatorii târgului caritabil din Nehoiu.

Un grup de voluntari mobilizați de Andreea Leuleț și Cristina Miron colectează deja obiectele pe care clienții târgului le pot găsi pe tarabe. Acțiunea are loc duminică, 6 septembrie, în fața centrului de informare turistică. între orele 10:00 – 14:00.

”Pentru donarea de obiecte ce vor fi vândute la târg, acestea se vor colecta la centru de informare Nehoiu până pe data de 5 septembrie”, scrie Andreea Leuleț, una dintre inițiatoarele acțiunii caritabile. Banii strânși din vânzarea obiectelor vor intra în contul Fundației ”Împreună pentru Alessia -SMA1”.

Beneficiarul evenimentului din Nehoiu este Alessia Lăcrămioara Curcă, o fetiță de 1 an și 4 luni, care ”duce pe umeri un diagnostic cumplit de SMA1 ( Amiotrofie Spinală Musculară de tip 1)”. SMA1 înseamnă degradarea progresivă a musculaturii întregului corp, inclusiv musculatura sistemului respirator, ce conduce inevitabil la deces prin stop cardiac.

Tratamentul care oprește evoluția bolii se numește Zolgensma și este cel mai scump medicament din lume; costă 2.1 milioane dolari. Strângerea de fonduri organizată de fundația ”Împreună pentru Alessia -SMA1” a început în urmă cu 5 săptămâni iar până acum s-au strâns peste 700.000 dolari.