Tânăr din Buzău, internat în stare gravă după ce a fost snopit în bătaie

Arhivă

Un buzoian de 26 de ani a ajuns în stare gravă la un spital din București și riscă să rămână mutilat pe viață, după o încăierare care a avut loc în acest weekend, în cartierul Mihai Viteazu. Conflictul a izbucnit pe fondul consumului de alcool între el și un amic cu doi ani mai mare. Poliția a deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Poliția și Serviciul de Ambulanță au fost solicitate să intervină în cartierul Mihai Viteazu, acolo unde, în jurul orei 00.30, pe fondul consumului de alcool, doi tineri de 26, respectiv 28 de ani, s-au lovit reciproc până când primul a fost lăsat într-o baltă de sânge.

Tânărul de 26 de ani ar fi sărit primul la bătaie, lovindu-l pe celălalt cu o sticlă de bere în față. Potrivit martorilor, agresorul a fost fugărit apoi câteva sute de metri, prins și lovit cu pumnii în față de tânărul de 28 de ani până când nu s-a mai mișcat.

Imediat au fost chemate Poliția și Salvarea, iar cei doi au fost transportați la Spital pentru îngrijiri medicale. Aici, medici au constat că cel mai mic dintre bătăuși, Florentin Ioniță, a suferit un traumatism facial sever și au decis să-l trimită de urgență la un spital din București.

Poliția a deschis un dosar penal și face cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs agresiunea. Versiunea anchetatorilor este diferită de cea a familiei. Apropiații spun că băiatul a fost înconjurat de un grup de tineri de etnie romă care au tăbărât pe el după ce au fost refuzați să-i ducă cu mașina la discotecă.