Taberele școlare de la Poiana Pinului și Arbănași rămân închise și în acest an, în lipsa unor investiții majore pentru reabilitare

#image_title

Trecerea timpului a afectat structura celor două centre, care nu au mai putut găzdui elevi sau evenimente. Taberele școlare de la Poiana Pinului și Arbănași rămân închise și în acest an, întrucât Direcția Județeană pentru Sport a primit doar 6 la sută din suma solicitată pentru lucrările de reabilitare.

Situația celor două tabere școlare din județ a fost dezbătută, recent, în ședința Colegiului Prefectural. Medina Papuc-Tudor, director al Direcției Județene de Sport, i-a explicat prefectului Daniel Țiclea că s-au făcut demersuri pentru obţinerea de fonduri în scopul reabilitării taberei de la Poiana Pinului, dar suma alocată a fost de aproximativ 6 la sută din cea solicitată.

„Noi am cerut foarte mult, dar din ultimele discuţii avute la Bucureşti, ne pot aloca undeva la 30.000 de lei pentru reabilitarea a patru pavilioane. Eu am cerut undeva la 517.000 lei. Am mai tăiat, am zis, hai nu facem şi acoperişul, plouă doar pe alocuri, mai cârpim ce se poate. Am mai tăiat 34.000 (de lei, n.r.), se pare că nici cei rămaşi nu au fost aprobaţi. 30.000 de lei s-au aprobat pentru reabilitarea taberei Poiana Pinului”, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, directorul DJS Buzău, Medina Elena Papuc-Tudor.

În ceea ce privește tabăra de la Arbănași, perspectivele unei redeschideri în viitorul apropiat sunt la fel de sumbre. Conducerea Direcției Județene de Sport spune însă că centrul ar putea fi reabilitat, în următorii ani, prin fonduri alocate de Compania Națională de Investiții.

„La ultima şedinţă avută la Bucureşti ni s-a spus că au foarte mari datorii de la proiectele din anul 2023 şi în 2024 vor plăti cumva proiectele. Sperăm dacă nu anul acesta, anul viitor, odată ce suntem prinşi, trebuie să se finalizeze într-un fel”, a mai precizat Medina Elena Papuc-Tudor.

Tabăra Poiana Pinului, situată în comuna Tisău, dispune de o capacitate de cazare de 285 de locuri, având clasificare de 2 stele. Are un teren de tenis și unul de fotbal. Centrul de agrement Arbănași este situat pe Valea Slănicului, în comuna Beceni, la 35 km distanță de orașul Buzău. Tabăra Arbănași are o capacitate de cazare de 123 de locuri și o clasificare tot de 2 stele.

 

Urmărește-ne pe Google News