Sute de șoferi amendați și zeci de permise suspendate, în urma unei razii de amploare organizate de IPJ Buzău

Oamenii legii au aplicat în week-end peste 300 de sancţiuni contravenţionale în urma neregulilor constatate în trafic, pe drumurile din județul Buzău. Poliţiştii rutieri au aplicat 351 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 51 de permise de conducere. 

Polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatore de accidente, pentru respectarea limitei de viteză.

Astfel, aparatele radar au înregistrat 254 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 42 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de
conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 153 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr din Buzău, de 26 de ani, care rula pe DN2E85, în localitatea Spătaru.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (40), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(10), dar şi 58 pentru alte abateri în trafic.

Alte 9 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 176.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News