Sute de elevi din Cernătești nu merg la școală. Municipiile Buzău și Râmnicu Sărat și orașul Pătârlagele, în scenariul cu învățământ hibrid

Reprezentanții DSP Buzău au cerut recalcularea ratei de infectare în localitățile unde sunt aziluri de bătrâni, declarate focare de boală. Recalcularea acestor rate ar putea schimba radical scenariul după care se vor deschide școlile de luni.

Astfel, s-a cerut recalcularea ratei de infectare cu noul coronavirus pentru comuna Cernătești, unde se va îmvăța online, municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, și pentru orasul Pătârlagele, aflate în scenariul galben cu învățământ hibrid.

Vestea este așteptată în primul rând de autoritățile și părinții din Cernătești, singura comună din Buzău aflată în scenariul roșu, cu o incidenţă de 3,94 cazuri la mia de locuitori.

Se știe, inițial, că cei peste 300 de elevi din comună nu vor fi prezenți de luni în bănci, deși autoritățile spun că au luat toate măsurile pentru ca aceştia să poată învăţa în siguranţă.

Este nedrept, spune primarul din Cernătești, ca din cauza numărului mare de îmbolnăviri dintr-un azil, unitate izolată, elevii din comunitate încep orele în sistem exclusiv online.

Dacă Institutul Național de Sănătate Publică va recalcula rata de infectare, este posibil ca în comuna Cernătești, pe 14 septembrie, copiii să meargă cu toții la școală.