Sute de elevi de la Școala nr 11 din Buzău, în online, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19

Cea mai mare unitate de învătămănt primar și gimnazial din municipiul Buzău, este copleșită de o nouă explozie de cazuri de Covid -19.

Numai în cursul zilei de joi conducerea Școlii numărul 11, a dispus ca trei clase să-și suspende cursurile și să treacă în online pentru 14 zile, după ce DSP Buzău a confirmat infecția cu noul coronavirus la mai mulți elevi.

De mai bine de o săptămână Școala nr 11 se află sub presiunea unui val nemaivăzut de infectări cu noul coronavirus la elevi.

Astfel până în prezent 13 clase din cele 73 au fost închise, după depistarea mai multor elevi infectați cu covid-19.

Conducerea școlii este îngrijorată de dezastrul care bate la ușă, dat fiind și ritmul în care se produc infectările zilnice.

Directoarea Școlii nr 11
Ticuța Eftimie, face apel la părinți să nu-și trimită copiii bolnavi la școală.

„Noi facem toate eforturile să le oferim condițiile cele mai bune si să respectăm întru totul protocoalele sanitare. Totul depinde acum doar de părinți ca să nu-i trimită bolnavi la școală atunci când observă că se simt rău sau că au febră.” a precizat Directoarea Școlii 11.

Lipsa de personal medical din școli, pentru trierea elevilor cu anumită simptomatologie adâncește criza iar despre testare antigen rapidă de Covid-19 nici nu poate fi vorba din cauza acordului parental care este aproape imposibil de obținut de către conducerea școlilor.

Și inițiativa folosirii testelor rapide noninvazive cu salivă, pentru elevi și profesori, anunțată joi de Ministerul Educației pare un scenariu rupt dintr-un film de anticipație tot din lipsa unui personal specializat.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău s-au înregistrat 140 cazuri noi de infectare și o reinfectare cu noul coronavirus.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, cei 140 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 au vârste cuprinse între 2 ani și 85 de ani. Au fost efectuate în total 780 de teste.

DSP Buzău a raportat joi și șapte decese. Este vorba despre cinci paciente cu vârste cuprinse între 47 și 83 de ani și doi pacienți cu vârste de 72 de ani, respectiv 84 de ani.

Amenințarea tot mai serioasă a valului patru al pandemiei, dar și explozia de noi cazuri noi coronavirus, îi determină pe buzoieni să vină în număr tot mai mare la centrele de vaccinare anti- Covid.

Astfel, numărul persoanelor care s-au vaccinat în județul Buzău s-a dublat. Dacă până acum media zilnică de prezentări a fost de 150-160, în ultimele 24 de ore, peste 300 de buzoieni au ales să meargă la centrele de vaccinare din județ.

Până în momentul de față, în județul Buzău, s-au vaccinat aproape 164.000 de persoane.