Suspiciuni de infecţie cu virusul West Nile, în județul Buzău

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a trimis la Institutul „Victor Babeş” probe prelevate de la trei persoane care prezintă suspiciuni de infecţie cu virusul West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar.

„La nivelul judeţului Buzău s-au înregistrat trei suspiciuni ale virusului West Nile, un bărbat din municipiul Buzău, în vârstă de 31 de ani, un adolescent din comuna Săpoca, de 15 ani, şi un alt bărbat din comuna Glodeanu Siliştea, de 74 de ani care a şi fost internat Institutul Victor Babeş din Bucureşti”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Cei trei pacienţi au prezentat simptome specifice infecţiei cu acest virus. „Cei trei au prezentat febră, durerile de cap, greţuri, vărsături, lipsa apetitului alimentar, diaree, simptome infecţiei cu acest virus”, a mai precizat sursa citată.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă utilizând plase protecţie la ferestre, să folosească substanţe insecticide în locuinţă și în jurul acesteia, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.