Subalterni ai prefectului Leonard Dimian, confirmat cu COVID-19, plasați în carantină la domiciliu

Ancheta epidemiologică pe care DSP a efectuat-o la Prefectura Buzău a scos la iveală șase contacți direcți ai lui prefectului Leonard Dimian, confirmat cu COVID-19. Subalternii acestuia au fost plasați în carantină la domiciliu pentru 14 zile și vor fi monitorizați de epidemiologi.

În cursul zilei de duminică, prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2, după ce a prezentat simptome ușoare specifice COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declanșat ulterior o anchetă epidemiologică în care au fost identificați șase contacți direcți ai acestuia.

„La nivelul Instituției Prefectului Județul Buzău s-a realizat, în această dimineață, o dezinfecție a tuturor spațiilor, sub coordonarea DSP. Activitatea curentă nu este afectată. Pentru a preveni apariția altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare, se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituției pentru limitarea răspândirii și prevenirii situațiilor de risc ce pot afecta siguranța, sănătatea și securitatea în muncă a personalului instituției”, transmit oficialitățile.

În perioada în care prefectul Leonard Dimian nu se va afla la Instituția Prefectului, atribuțiile de conducere sunt preluate de către subprefecul Vasile Alecu.

Leonard Dimian este internat în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău. ”În funcție de rezultatele pe care le voi primi, medicul îmi va prescrie tratamentul adecvat”, a scris prefectul Buzăului pe Facebook.