Ștrandul din Parcul Tineretului va fi dezafectat. În zonă va fi ridicată o sală de sport ultramodernă

Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construirea la Buzău a uneia dintre cele mai moderne săli de sport din țară. Dispare, în schimb, ștrandul din Parcul Tineretului.

Compania Națională de Investiții ar urma să finanțeze ridicarea unui complex multifuncțional în valoare de peste 18 milioane de euro.

Proiectul a fost aprobat cu majoritatea voturilor, aleșii din opoziție ținând să accentueze faptul că investiția se realizează din fonduri guvernamentale.

Potrivit studiului de fezabilitate, sala de sport multifuncțională va avea o capacitate de 4.000 de locuri, iar la subsolul contructiei va fi amenajat un patinoar prevăzut cu 1.500 de locuri.

În complexul sportiv desfășurat pe o suprafață de aproape 24.000 de mp. vor fi disponibile terenuri de handbal, baschet, futsal, tenis de câmp, volei, gimnastică și de badminton.

Valoarea proiectului a fost estimată la aproape 84 de milioane de lei iar durata de realizare este de doi ani. Studiul prevede dezafectarea strandului din Parcul Tineretului, pentru a permite construcția sălii în zonă.