Stoian, Wamsidel și Palcău pot reveni pe posturile de inspector școlar general și adjunct. Decizie a Curții de Apel Ploiești

Nou capitol în scandalul de la Inspectoratul Școlar Buzău, unde echipele de conducere s-au schimbat de mai multe ori într-un singur an. Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat miercuri într-unul dintre procesele deschise de fostele șefe ale Inspectoratului Școlar Buzău împotriva Ministerului Educației. Instanța a decis suspendarea executării ordinului de suspendare a celor trei din data 27 martie 2018.

Cele trei inspectoare, înlăturate de la IȘJ în luna aprilie, au primit astăzi două decizii care le sunt favorabile cel puțin până la intrarea pe fond a proceselor. O primă decizie a instanței a fost dată de magistrații Curții de Apel Ploiești, care au dispus suspendarea executării actului administrativ prin care cele trei șefe primeau calificativ nesatisfăcător.

„Mă bucur că s-a făcut dreptate pentru că am muncit foarte mult. Era o nedreptate ca munca de 31 de ani a unui om să fie aruncată la gunoi”, a declarat Daniela Palcău.
„Din punctul meu de vedere s-a reparat o injustiție. Alte comentarii în acest moment nu vreau să fac”, a declarat Nela Wamsiedel după aflarea deciziei instanței.
„Nu știu câte procese să mai câștigăm ca să ne lase să lucrăm. În ceea ne ne privește, urmează să trimitem către Ministerul Educației decizia instanței pentru ca ministrul să ia act de ea”, a declarat Florina Stoian.

Cei trei șefe suspendate ale IȘJ Buzău, Florina Stoian, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, nu vor reveni în fruntea Inspectoratului Școlar Buzău de mâine, chiar dacă cele două decizii dictate astăzi de instanță în războiul cu Ministerul Educației le sunt favorabile.

Florina Stoian a declarat că nu revine în biroul de conducere din care a fost dată afară acum trei luni până nu află ce decizie ia Ministerul.