Stâncile de pe drumul spre mănăstirea Găvanu, distruse prin explozie controlată

Echipaje de la Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență de la Ciolpani și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău se pregătesc să distrugă prin explozie controlată pregătesc explozia controlată mai multe stânci ce blochează drumul forestier ce leagă satul Plavățu, comuna Mânzălești de Mănăstirea Găvanu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău a solicitat sprijin în vederea deblocării drumului forestier care face legătura între satul Plavățu și Mânăstirea Găvanu.

Astfel, începând de luni, Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență din Ciolpani, în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, va demara activitățile specifice pentru explozia controlată a unor stânci ce blochează drumul forestier.

Echipajele pirotehnice vor realiza detonări în vederea mărunțirii mai multor stânci, care ulterior vor fi îndepărtate de pe calea de acces prin intermediul utilajelor din cadrul Primăriei Mânzălești și Direcției Silvice Mânzălești.

În funcție de caracteristicile zonei specialiștii pirotehniști vor stabili numărul de detonări, cantitățile de substanțe explozive folosite, precum și durata intervenției.

Pe parcursul desfășurării activităților în zonă, paza va fi asigurată permanent de către un echipaj din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.