Stadionul Gloria Buzău va găzdui meciuri din prima ligă de fotbal

De la jumătatea lunii octombrie, gruparea de primă ligă Juventus București va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul Gloria din municipiul Buzău. Arena din Crâng este în curs de omologare, ultimele detalii fiind puse la punct în aceste zile. Primul meci care se va juca la Buzău va fi Juventus – Sepsi Sf. Gheorghe.

Nemulțumiți de dezinteresul publicului din Ploiești pentru meciurile pe care Juventus la dispută pe arena „Ilie Oană”, oficialii clubului bucureștean au luat hotărârea ca partidele considerate pe teren propriu să le dispute pe stadionul Gloria din municipiul Buzău.

La începutul lunii septembrie, comisia de licențiere a Ligii Profesioniste de Fotbal a vizitat arena din Buzău, în vederea omologării pentru meciuri de primă ligă. Pentru ca stadionul Gloria să poată găzdui meciuri de Liga 1, comisia de licențiere a LPS a stabilit că trebuie aduse mici îmbunătățiri.

Administratorul arenei buzoiene, respectiv Primăria Buzău, a dat asigurari că într-o perioadă de aproximativ o lună, toate aceste probleme vor fi remediate. Șeful Jandarmeriei buzoiene, care este membru al comisia de organizare a competițiilor sportive în județ, a vizitat de curând stadionul Gloria. El spune că mai sunt la punct doar mici detalii pentru ca arena să fie omologată pentru Liga 1.

Juventus București – Sepsi Sf. Gheorghe este primul meci de Liga I care se va disputa la Buzău, după o pauză de 4 ani. Ultima echipă de prim eșalon care a jucat pe stadionul Gloria este Petrolul Ploiești.

Urmărește-ne pe Google News