Stadionul din Crâng va fi modernizat. Ce modificări sunt în plan

Are tribune cochete, nocturnă și condiții de primă ligă, însă are o suprafață de joc comparabilă cu stadioane de liga a patra. Este vorba despre stadionul Gloria din Buzău. Printre îmbunătățirile de care va beneficia arena din parcul Crâng va fi amenajarea unei noi suprafețe de joc, cu sistem de drenaj.

Starea proastă a gazonului a fost motivul pentru care conducerea clubului Juventus București a refuzat să mai joace la Buzău partidele contând pentru returul și play-out-ul ligii naționale.

În acest context, conducerea Primăriei Buzău a luat decizia ca în această primăvară să înlocuiască suprafața de joc. Astfel, imediat după meciul internațional de rugby România – Belgia, care va avea loc pe 10 martie, se va trece la montarea a unui nou gazon, care va beneficia și de un sistem de drenaj.

Totodată, în acest an, stadionul Gloria va beneficia și de o tabela nouă de marcaj. Potrivit conducerii Primăriei, va fi adusă una modernă de la București. Potrivit unor surse, este vorba de tabela stadionului de rugby Arcul de Triumf, arenă care va fi demolată și construită de la zero, începând din acest an, cu bani de la Guvern.

Din vară, arena din Buzău va fi una la standardele primei ligi, dar va putea organiza și meciuri internaționale ale echipelor naționale, la nivel de juniori și tineret.