Spitalul Judeţean Buzău a fost dotat cu buton de panică, după avalanșa de scandaluri care au avut loc pe holurile secţiilor în ultima vreme

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău a luat măsuri după numeroasele scandaluri produse în incinta unității. Împreună cu firma de pază, conducerea spitalului a decis să doteze secția de primiri urgențe cu un buton de panică. Dispozitivul poate fi acționat atât de asistente, cât şi de agenţii de pază, atunci când se vor confrunta cu situații riscante.

• Un astfel de caz a fost înregistrat săptămâna trecută, când o femeie care a fost lovită de un bărbat a pulverizat pe holurile UPU un spray lacrimogen, fiind nevoie de evacuarea pacienţilor şi personalului medical.

Prin acționarea sa, butonul va transmite un semnal de urgență la dispeceratul firmei de pază, iar mașinile de intervenție vor porni imediat către spital.

Potrivit conducerii Spitalului Județean Buzău, în cazul în care se impune intervenţia forţelor de ordine, odată alertate prin intermediul butonului de panică, acestea pot ajunge la spital în cel mult trei minute. Unitatea medicală din Buzău se confruntă cel puțin o dată pe lună cu scandaluri.

Numai anul acesta, la Spitalul Judeţean Buzău au fost înregistrate 23 de scandaluri, 15 dintre ele fiind considerate grave.

„Personalul medical a ajuns să se teamă că vine la serviciu şi nu mai e în siguranţă, iar asta nu este normal. Uneori, şi activitatea secţiilor este paralizată, de cele mai multe ori asta se întâmplă la UPU, dar au fost cazuri şi la ATI, şi la Blocul Operator. Aparţinătorii şi medicii să înţeleagă că au şi drepturi, dar şi obligaţii şi să-i lase pe medici să-şi facă treaba”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Măsura a fost luată în urma a numeroase scandaluri care au avut loc, în ultima vreme, pe holurile secţiilor, între aparţinătorii pacienţilor.

Unul dintre cele mai grave scandaluri a avut loc săptămâna trecută, când pacienţii Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău au fost evacuaţi, după ce membrii a două familii s-au luat la bătaie în holul secţiei şi au pulverizat un spray lacrimogen.