Soliștii Laurențiu Cazan și Ellie White vor cânta în cinstea liceului pe care l-au absolvit. Programul manifestărilor

Liceul de Arte ”Margareta Sterian” sărbătorește 60 de ani de existență prin numeroase manifestări programate în zilele de 7 și 8 decembrie. Vor fi prezenți la activități foști elevi ai liceului buzoian care au ajuns cunoscuți la nivel național, precum Laurențiu Cazan, soprana Madeleine Pascu și Ellie White (Elena Băltăgan).

O expoziție de artă plastică și arhitectură cu lucrările elevilor va fi deschisă joi dimineață în holul liceului, prima zi festivă culminând cu spectacolul aniversar “După 60 de ani…”, la Teatrul “George Ciprian”.

Vineri, spectacolul aniversar care va fi găzduit de sala Consiliului Județean Buzău îi va avea invitați speciali pe Laurențiu Cazan, Ellie White, soprana Madeleine Pascu, Mike’s School of Dance, Adina Răducan și pe Theodora Bârsan.

Liceul de Arte ”Margareta Sterian” a luat fiinţă pe 4 octombrie 1957, sub denumirea de Şcoala de muzică de 7 ani, şi a funcţionat pentru început cu clasele I – IV. Avea sediul în localul situat pe strada Bucegi, construit în 1911 şi consolidat sau extins în timp.

Din 1958, instituţia a primit numele Şcoala Elementară de Muzică şi Artă Plastică, prin crearea secţiei de artă plastică.

După 1978, instituţia a funcţionat fără clasele liceale, acestea fiind reintroduse după Revoluţia din 1989. Din anul şcolar 1999 – 2000, conform planului de şcolarizae înaintat de conducerea liceului, s-au înfiinţat două noi profile, arhitectură şi actorie.

La împlinirea a 45 de ani de la înfiinţare, în toamna anului 2002, liceului de artă i-a fost atribuit numele Margareta Sterian, în semn de preţuire pentru cea care a fost deopotrivă artist plastic şi scriitor, născută la Buzău.

Instituția de învățământ, aflată în topul liceelor buzoiene, are din 2012 o sală de festivități care îi poartă numele regretatei soliste de muzică ușoară Mihaela Runceanu. Aceasta a absolvit Liceul de muzică și arte plastice din Buzău ca șefă de promoție.

PROGRAM (1)