Soliștii de muzică populară cântă pentru însănătoșirea unui tânăr care suferă de o boală nemiloasă a plămânilor

Mai mulți soliști de muzică populară vor cânta, la Buzău, pentru o cauză nobilă. Spectatorii sunt invitați să doneze pentru un tânăr foarte bolnav, George Olteanu, care mai are nevoie de cel puțin 15.000 de euro necesari unui tratament foarte costisitor. George speră să strângă o parte din bani de la buzoienii cu suflet mare.

Evenimentul umanitar este programat pentru data de 22 noiembrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Consiliului Județean Buzău.

Pe afiș apar numeroși soliști de muzică populară, printre care Maria Dragomiroiu, Nicolae Datcu, Alexandru Recolciuc, Maria Ghinea, Nicolae Oprișan, Nemuritorii, Mario Buzoianu, Mădălina Manolache, Tatiana Răduță, Alin Suceveanu, Ion Băicuș, Nicoleta Buga Neagu, Doinița Fluturu, Ana Maria Botezatu, Ana Sorela Mladin, Orchestra și Ansamblul Folcloric ”Plaiurile Mioritei”.

George Olteanu are 28 de ani, este buzoian însă locuiește cu părinții în Brașov. Încã de la naștere suferă de o boalã evolutivă nemiloasă care i-a marcat viața, lăsându-și urme adânci în existența sa. La vârsta de 5 luni, în urma unor analize, i-a fost pus diagnosticul dureros de Sindrom amiotrofic neurogen spinal degenerativ, o formã a distrofiei musculare.

Copilaria și-a petrecut-o mai mult prin spitale si printre medici. Viața l-a călit și l-a maturizat de mic, transformându-l într-un luptător. În urma tuturor acestor proceduri a reușit sã recupereze, a mers pe picioare destul de greu până la vârsta de 11 ani când boala a evoluat și l-a țintuit într-un scaun cu rotile.

Boala a degenerat, fiind diagnosticat mai nou cu bronsectazie. Mușchii plămânilor s-au distrofiat la baza de jos și în loc să primească aer, acolo se umple cu secreție care de la câteva grame a ajuns la 5 pahare. Aceasta secreție, care se acumuleazã sistematic în timp, dacã nu ar scoate-o l-ar asfixia și ar muri.

Artificial este foarte greu de scos și asa că face o terapie rudimentarã la care îl ajutã mama sa. El stă întins în pat cu fața în sus, bagã și scoate aerul ca într-un seeker, iar mama sa apasă pe partea abdomenului drept.

Este epuizant, nu are timp de masă, de somn de nimic. Sunt două variante de vindecare. Pima ar fi transplantul de celule stem pentru care a început să facă demersuri disperate pentru o operație în China. Transportul ar putea fi fatal.

A doua variantã ar fi medicamentul IPLEX care este atestat și legalizat de forurile mondiale de medicină, tratament care însă costă 80.000 de dolari anual. Acest tratament constă într-o injecție ce se administreazã zilnic. Tratamentul îl va ajuta cu recuperarea fizică, îl va ridica din scaunul cu rotile, dar în primul rând îi salveazã plămânii.

Mai multe informații, pe: http://olteanugeorge1981.blogspot.com.