Șoferul băut care a omorât un copil de 15 ani din Vadu Pașii, arestat preventiv pentru 30 de zile

Un șofer de 58 de ani a provocat o adevăarată tragedie în week-end după ce a lovit mortal un adolescent din Vadu Pașii. Șoferul depistat de polițiști că a condus în stare de ebrietate avansată a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Bărbatul din Vadu Pașii care a accidentat mortal un băiat de 15 ani, conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice,etilotestul indicând o valoare uriașă,  de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cosmin Bașturea de 15 ani a fost accidentat mortal vineri după-amiază, pe Șoseaua Vadu Pașii, de un șofer aflat în stare avansată de ebrietate. Copilul era elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic din municipiul Buzău.

Accidentul rutier care i-a curmat lui Cosmin viața s-a produs în jurul orei 16.00. Șoferul în vârstă de 58 de ani își conducea autoturismul, un Audi A4, dinspre Vadu Pașii către Buzău.

Potrivit unui martor care circula din sens opus, autoturismul care avea să producă tragedia rula cu viteză foarte mare. Martorul a povestit că, după ce a trecut pe lângă această mașină, a auzit o bubuitură și a văzut un nor de praf în spate. A fost momentul în care Cosmin a fost lovit în plin.

Șoferul și-a continuat însă deplasarea, moment în care martorul a întors mașina și a pornit în urmărirea lui. A reușit să-l oprească, să-I ia cheile din contact apoi să  anunțe poliția.

Din impact, adolescentul a fost aruncat în afara părții carosabile. A ajuns la Urgențe cu traumatism cranio-cerebral sever, traumatism de coloană cervicală și traumatism toraco-abdominal, produse prin accident rutier. După o oră de resuscitare, băiatul a fost declarat decedat.

Conducătorul auto are 58 de ani și este din Vadu Pașii. El a fost testat alcoolscopic, aparatul etilotest indicând o valoare uriașă: 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul le-a recunoscut agenților de la Rutieră că a consumat alcool. Le-a spus, de asemenea, că și-a continuat drumul întrucât ar fi crezut că i-a căzut un bolovan pe parbriz.

Cosmin locuia în comuna Vadu Pașii, împreună cu părinții și cu surioara lui. În luna ianuarie, el ar fi împlinit 16 ani.

Urmărește-ne pe Google News