Şofer începător prins cu peste 150 de kilometri pe oră pe un drum naţional din judeţul Buzău. Ce sancțiuni a primit

Polițiștii buzoiani au aplicat 282 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 19 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate în trafic.

Un număr de 57 de şoferi au depăşit limitele legale de viteză, iar opt dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză, 154 km/h, a fost înregistrat de aparatele radar autoturimsul unui tânăr de 18 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2 E85, pe raza localității Poșta Câlnău.

Conducătorul auto a rămas fără permis pentru următoarele 120 de zile fi8nd amendat cu 3000 de lei.

Un alt caz care a atras atenția polițiștilor buzoieni a fost cel al unui șofer de TIR din Ucraina, care a fost înregistrat de radar conducând cu viteză execesivă, însă, la control i-au fost descoperite și alte nereguli.

„La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 60 de ani, cetățean străin, pentru infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost depistat şi oprit în trafic de către polițiști, în timp ce conducea un autocamion pe DN2 E85, în afara localității Mihăilești, cu o viteză peste limita legală”, informează Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Buzău.

Camionagiul fost oprit în trafic pentru depășirea vitezei regulamentare, la ieșirea din Mihăilești. Fusese înregistrat de radar conducând cu 81 de kilometri pe oră, în localitate. Polițiștii au procedat la verificarea bărbatului în bazele de date, constatând astfel că șoferul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Față de șofer a fost luată măsura reținerii pentru de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru a dispune cu privire la măsura preventive”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.