Șofer din Piatra Neamț, prins cu aproape 200 km/h între Oreavu și Crucea Comisoaiei

Segmentul de pe șoseaua europeană E 85 dintre Oreavu și Crucea Comisoaiei a devenit pistă de curse pentru mulți șoferi inconștienți. Miercuri, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Piatra Neamţ, a condus cu aproape 200 de kilometri pe oră în afara localității Racovițeni. A fost oprit de polițiștii de la Poșta Câlnău unde vitezomanul a lăsat permisul de conducere.

Peste 180 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate miercuri participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore. Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în rândul participanţilor la trafic.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 187 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 51.000 de lei. Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut șase permise de conducere.

Viteza maximă a fost înregistrată în afara localităţii Racoviţeni, fiind depistat de poliţişti un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Piatra Neamţ, care circula cu 196 km/h.

Potrivit polițiștilor, depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de drum şi de trafic sunt unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.