Șofer din București, depistat de radar cu 136 de km/oră într-o localitate din județul Buzău

Un șofer de 27 de ani din București a rămas fără carnet după ce fost depistat în timp de conducea cu 136 km/h, pe DN1B, în localitatea Ulmeni. Pe lângă amendă, polițistii au apicat și măsura complementară a reţinerii permisului pentru 120 de zile.

Vitezomanul a fost prins în urma unei razii de amploare orgamizată miercuri pe cele mai circulate drumuri din județul Buzău.

Astfel aparatele radar au nregistrat 49 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

Împotriva a 8 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă(25), celor ce s-au urcat la volanul unor maşini ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 34 pentru alte abateri în trafic.

Alte 9 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului sau a altor susbtanţe psihoactive, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale, dar și pentru comportament agresiv.

Tot în cadrul acțiunii preventive au fost sancţionaţi contravenţional 38 de bicicliști şi căruțaș pentru abaterile comise în trafic.

În total, poliţiştii au aplicat ieri 190 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 33 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 67.000 de lei.

De aemenea, oamenio legii au întocmit trei dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor susbstanțe, dar și pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere .

Urmărește-ne pe Google News