Șofer băut și cu permisul suspendat, prins de polițiști după o urmărire spectaculoasă pe străzile Buzăului

#image_title

Un șofer de 32 de ani din Valea Râmnicului s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să oprească la semnalele agenților de poliție care efectuau o razie pe străzile din municipiul Buzău. Deși avea permisul suspendat, tânărul s-a urcat la volan după ce a chefuit toată noaptea cu mai mulți prieteni, într-un club din centrul orașului.

Patrula de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Buzău, a observat sâmbătă noaptea în dreptul discotecii No Limit, un autoturism care avea o traiectorie sinuoasă. Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto a continuat deplasarea, iar polițiștii au pornit în urmărirea acestuia.

Din cauza vitezei excesive, șoferul a pierdut controlul asupra direcției pe strada Caraiman la intersecția cu strada Oltului, și a intrat în coliziune cu un panou publicitar aflat în rondul 23 August. Întrucât șoferul a încercat să fugă, polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia.

În urma verificărilor s-a stabilit că în mașină se mai aflau în afară de șoferul de 32 de ani, din Valea Râmnicului, trei fete și un băiat, toți din Râmnicu Sărat.  De asemenea, s-a constatat faptul că tânărul care a fugit de oamenii legii avea permisul suspendat.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 2030 de lei.

Urmărește-ne pe Google News