ȘOCANT! Ce a uitat un medic în burta unui bărbat după o operație de colon. Pacient: ”Mă simțeam mereu sătul”

Un nou scandal zguduie spitalul din Buzău după ce un pacient a reclamat la poliție că medicii iar fi uitat un tampon chirurgical în corp după o operație la colon. Grozăvia a fost descoperită la șase luni după intervenția chirurgicală.

Ștefan Rădulescu de 71 de ani din Buzău a efectuat în luna decembrie a anului trecut o operație la spitalul județean la scurt timp după ce medicii au constatat că suferă de cancer de colon. Intervenția chirurgicală a fost pentru a-i crea pacientului anus contra naturii.

Familia bolnavului spune că imediat după operație ar fi primit asigurări că totul decurge normal într-un astfel de caz și că urmează perioada de recuperare.

Însă pentru pacientul operat la spitalul din Buzău lucrurile aveau să ia o altă turnură. După nenumărate internări și analize, medicii nu puteau să-și dea seama care este cauza unor sângerări și infecții repetate pe care bolnavul le acuza după operație. Mai mult, acesta se plângea că se simte mereu sătul și nu poate să mănânce.

”În decembrie 2017, continuu simțea dureri de burtă, pierdea sânge, și a fost operat de colon în decembrie 2017. Atunci, a ieștit doctorul și a spus că a fost o operație reușită și puteți începe citostaticele. De atunci se umfla tot timpul, se împietrea și pe unde mergeam doctorii ziceau că așa e boala. Tot timpul se simțea sătul și nu putea să mănânce. Îmi zicea că ceva nu îi dă voie din gât să intre mâncarea”, a declarat Lucreția Rădulescu, soția bolnavului.

Misterul a fost elucidat în weekend, când rudele au chemat ambulanța după ce o bucată de material textil i-a ieșit pacientului din intestin, prin orificiul din abdomen.

vlcsnap-2018-07-02-19h57m32s805

Pacientul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Buzău unde medicul de gardă, Valentin Mănică, i-a mai extras o bucată de material textil din intestine.

Deși starea pacientului era gravă, medicul care a efectuat procedura l-a trimis acasă fără nicio explicație. Familia bolnavului îl acuză pe chirurgul care a extras zilele trecute tamponul chirurgical că acesta n-a vrut să se consemneze ce i-a extras pacientului din abdomen.

Doctorul Mănică, cel care a scos bucata de tampon din corpul bolnavului, recunoaște că a greșit că n-a consemnnat dar spune că nu-și mai aduce aminte exact ce a scos prin anusul abdominal. ”Manevra mea, nechirurgicală, a fost practic de îndepărtare a materiilor fecale, fără să știu dacă erau și materiale textile acolo. Mi s-a părut o manoperă simplă, de aceea nu am trecut în foaie probabil”, spune medicul Mănică.

La rândul său, medicul acuzat că a uitat tamponul steril în corpul bolnavului, la operația din decembrie 2017, spune că nu are ce-și reproșa. ”Din punct de vedere operator, nu există nicio modalitate de a rămâne o compresă în interiorul colonului. Este imposibil și atâta vă pot spune”, declară medicul Cătălin Bostan.

Rudele pacientului au reclamat echipa de medici la poliţie pentru malpraxis, alte plângeri ajungând atât la colegiul medicilor cât și la conducerea unității medicale, care a demarat deja o anchetă.