Slujbă religioasă, cu zeci de enoriași prezenți, întreruptă de un incendiu izbucnit într-una dintre camerele bisericii

Zeci de persoane care asistau, vineri dimineaţă, la slujba oficiată de preoţi în biserica din localitatea buzoiană Brăgăreasa, comuna Scutelnici, s-au autoevacuat din lăcaşul de cult, după ce un incendiu a cuprins camera în care se afla centrala termică.

La faţa locului au fost dirijate o autospecială de la punctul de lucru Padina şi o ambulanţă SMURD, dar şi o altă maşină de la Detaşamentul de pompieri Buzău si autospeciala de intervenţie la înălţime.

Când au ajuns la locul incendiului, pompierii au constatat că focul cuprinsese camera în care se afla centrala termică a bisericii, dar şi că toţi enoriaşii şi preoţii se autoevacuaseră, fără ca cineva să fie rănit.

Pe de altă parte, exista riscul ca flăcările să se extindă şi la biserică, astfel că misiunea de stingere s-a desfăşurat cu rapiditate pentru a limita pagubele. În cele din urmă, focul a fost lichidat.

Flăcările au distrus camera în care era centrala în timp ce fumul a afectat o parte a bisericii. Pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul de la Brăgăreasa.