Situație limită apărută la Râmnicu Sărat în urma unor lucrări de excavare. Pirotehniștii au intervenit de urgență

#image_title

O intervenție de amploare a pirotehniștilor buzoieni a avut loc marți dimineață, atunci când au fost chemați să intervină într-o situație limită apărută la Râmnicu Sărat.

Alarma s-a dat dimmineață, în timpul unei lucrări de excavare desfășurate pe raza municipiului Râmnicu Sărat. Atunci, angajații unei societăți au descoperit ceea ce părea a fi un proiectil îngropat provenit, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial.

„În această dimineață, în timp ce efectuau lucrări de excavare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, angajații unei societăți au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial”, a transmis ISU Buzău.

Lucrările s-au oprit iar muncitorii au apelat serviciul unic de urgență 112. Sosiți la fața locului, pirotehniștii buzoieni au demarat în siguranță procedurile de asanare a terenului, identificând pe parcursul a patru ore un număr impresionant de proiectile și dispozitive explozive.

Pe timpul cercetării amănunțite a zonei, specialiștii au identificat 3487 obiecte de muniție, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniție subteran identificat în ultimii ani pe raza județului Buzău.

Ulterior întocmirii documentelor la fața locului, echipajul pirotehnic al inspectoratului a transportat muniția în condiții de siguranță la depozitul special destinat unde va rămâne până la executarea procedurilor de distrugere.

„Atenționăm populația că în ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii”, precizează ISU Buzău.

Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic 112, pentru a anunța evenimentul. Efectuarea acestui anunț NU implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare!