Sistem uluitor bazat pe falsuri pus la punct de un tănăr dependent de păcănele. Suspectul din Buzău a înșelat zeci de persoane

#image_title

Un tânăr din Buzău a strâns peste 8.000 de lei, pentru a-i juca la păcănele și la pariuri, după ce a reușit să înșele zeci de persoane, printre care și rude de-ale sale. El a reușit să dezvolte un sistem uluitor bazat pe falsuri și persuasiune.

Profitând de neatenția acestora, tânărul le lua cărțile de identitate, le fotografia, după care deschidea conturi pe site-urile de pariuri sportive și jocuri de noroc. Pentru a alimenta conturile, el se împrietenea cu tinere care lucrau în magazine sau localuri și, profitând de neatenția lor, fotografia cardurile clienților.

Pasul următor era că tânărul începea să vireze sume mici de bani de pe carduri pe conturile de jocuri de noroc. Buzoianul a făcut 66 de tranzacții cu sume mici, astfel încât victimele cu greu au sesizat absența banilor.

„Din cercetări s-a sabilit faptul că bănuitul, un tânăr de 24 de ani, din Cochirleanca, ar fi creat și utilizat mai multe conturi fictive pe platforma unei societăți comerciale, cu obiect de activitate jocurile de noroc, folosind cărțile de identitate a trei persoane. De asemenea, folosind cardurile bancare a altor patru persoane, a efectuat 66 de tranzacții financiare online pentru  a-și alimenta cu bani conturile create pe platformă”, transmite IPJ Buzău.

Tânărul a reușit să strângă în timp suma de 8.000 de lei prin fraudare informatică. Singurele persoane care au observat absența banilor au fost cele care aveau o aplicație de banking, ce a anunțat frauda.

„Prejudiciul, peste 8000 de lei, a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate. Față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni finanicare în mod fraudulos în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiului”, precizează polițiștii buzoieni.

Tânărul de 24 de ani mai are și alte dosare penale, iar polițiștii au decis reținerea sa.