Sistem mobil de camere pentru verificarea rovinietelor, amplasat la Poşta Câlnău

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii a amplasat la Poșta Câlnău un sistem de camere mobile, la scurt timp după ce consola fixă a fost distrusă de un șofer. Până la refacerea sistemului în fiecare zi traficul va fi astfel monitorizat.

Zilele trecute, una dintre consolele sistemului instalat şi pus în funcţiune înainte de Crăciun a fost dărâmată de un şofer care a scăpat maşina de sub control.

Până la repunerea în funcţiune a sistemului, reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii au adoptat o soluţie aplicată şi în perioada în care camerele de la Podul Mărăcineni nu operau, ca urmare a lucrărilor de consolidare de la pod.

Au amplasat un sistem de camere mobile, la ieşire din Poşta Câlnău, spre Râmnicu Sărat. Camerele mobile au aceleaşi particularităţi de a înregistra toate autovehiculele care tranzitează zona, fiind uşor detectabile autoturismele pentru care nu a fost plătită taxa de drum.

Reamintim că, înainte de Crăciun, camerele de la Podul Mărăcineni au fost demontate şi amplasate tot pe DN 2 E 85, la ieşire din localitatea Poşta Câlnău, spre Râmnicu Sărat.