Sinistrații din Siriu primesc locuințe modulare și ajutoare de la C.N.S.U.. Filiala PSD Buzău, implicată în rezolvarea situației de criză

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis scoaterea de la rezervele de stat a 12 construcții ușoare din elemente modulare, dotate cu aeroterme, pături, saltele, perne și lenjerii de pat, pentru a fi puse la dispoziția familiilor afectate de incendiul din satul Mușcelușa, comuna Siriu, județul Buzău.

Deputatul PSD, Romeo Lungu, a precizat într-o postare pe social media, că autoritățile locale și echipa PSD Buzău s-au mobilizat rapid pentru a ajuta familiile rămase fără locuințè în prag de iarnă.

„În urma incendiului din satul Mușcelușa, comuna Siriu, în care șase familii și-au pierdut casele, la solicitarea primarului Constantin Dragos Voicu și a mea, domnul ministru Lucian N. Romascanu, președintele #PSDBuzău, a reușit să găsească rapid o soluție la nivel național. La numai 30 de minute de când a aflat despre necazul care s-a abătut asupra celor șase familii, domnul Romașcanu a reușit să ia legătura cu secretarul de stat Raed Arafat și a obținut de la acesta  confirmarea că va trimite la Siriu 12 construcții ușoare din elemente modulare , dotate cu aeroterme, pături, saltele, perne și lenjerii de pat pentru ca oamenii să nu sufere și mai mult, acum în prag de iarnă. În urma demersurilor întreprinse încă de aseară și a solicitărilor CLSU Siriu și CJSU Buzău astăzi s-a dat ̆̂Hotărârea CNSU nr 44/18.10.2022 pentru scoaterea din rezervele de stat a unor construcții modulare pentru a fi puse la dispoziția familiilor afectate din Buzău. O dovadă în plus că, de fiecare dată, ne putem ba,a pe echipa PSD pentru orice problemă din comunitatea noastră. Vom continua să întreprindem toate demersurile legale, asftel încât Guvernul să aloce resursele necesare pentru reconstruirea caselor.” a precizat pe social media deputatul PSD, Romeo Lungu.

Incendiul de proporții din localitatea Siriu s-a produs pe data 17 octombrie 2022 și a distrus 3 locuințè, 16 oameni, între care și copii, rămânând fără un acoperiș deasupra capului.

 

Urmărește-ne pe Google News