Senatorul Vlad Pufu, reacție acidă după ambuteiajul uriaș de la Podul Mărăcineni: „Viteza de reacție a instituțiilor noastre inerte este egală cu viteza melcului obosit!”

Ambuteiajul de mare amploare produs la sfârșitul săptămânii trecute pe Podul Mărăcineni, nu a rămas fără ecou în mediul politic din Buzău. Senatorul PNL Vlad Pufu a reacționat virulent după ce circulația autovehiculelor a fost blocată în tot orașul, în urma unor lucrări de asfaltare efectuate fără aviz de management de trafic.

Vlad Pufu este de părere că incidentul a fost unul foarte grav și nu poate fi trecut cu vederea.

Într-o postare pe social media, liberalul i-a luat în colimator pe reprezentanții poliției, prefecturii dar și pe șefii de la secția de Drumuri Naționale din Buzău.

„Cum ramane dupa ziua de joi?

Ceea ce s-a întâmplat joi, pe Podul Maracineni, cu blocarea totală a orașului, nu poate fi trecut cu vederea!

Un lucru foarte grav, în opinia mea, o disfuncționalitate a unor instituții anchilozate, cu șefi rupți de realitățile imediate.

Vasăzică, 15 muncitori aparținând unei firme în contract cu Drumuri Naționale, au trasat hotare pe unul dintre cele mai importante poduri, de o importanță strategică, și au început să decoperteze. Au gâtuit circulația în tot municipiul, au terorizat psihic fiecare buzoian participant la trafic…..500 de metri într-o oră….Nu i- a intrebat absolut nimeni cine sunt și ce este cu ei acolo!

Trei puncte culpabile văd:

1 . Cei de la Drumuri Naționale au intervenit fară aviz de management de trafic, cum prevede procedura;

2.Poliția Rutieră care, timp de 24 de ore, cu un oraș blocat, cu un pod capturat, nu a scos pe nimeni din birou să afle ce se întâmplă

3. Conducerea Instituției Prefectului care, în principiu, avea toate pârghiile să intervină.

Poliția a mers abia a doua zi și s-a văzut: lucrările au continuat, orașul nu s-a mai blocat.
Să înțelegem că podul de la Mărăcineni, legătură de importanță strategică cu Moldova, poate fi ocupat oricând, de oricine? Viteza de reacție a instituțiilor noastre inerte este egală cu viteza melcului obosit! Adică 24 de ore, niște inși au ocupat abuziv podul, au blocat un oraș și nu au fost deranjati.

Pentru toți soferii, inclusiv pentru cei care au tranzitat Buzăul sau centura, în cursul zilei de joi, nu există încă nicio explicație.

Revenit din concediu, după această grozăvie, prefectul Daniel Țiclea trebuie să pună un raport pe masă și să explice public narațiunea întâmplării.

Astfel de fapte, rezultat al lipsei de preocupare, de responsabilitate, de implicare, de pricepere, nu trebuie ascunse sub preș! Greșeala trebuie recunoscută, asumată și corectată, în semn de respect față de cetățeni. Abia atunci, poate , vor căpăta indulgența lor . ”Las-o, bă, că merge așa!” chiar nu mai merge!

Trecerea cu vederea creează precedente periculoase, iar recidiva poate fi mai gravă.

P.S Ce s-ar fi întâmplat dacă mai multe mașini de pompieri și ambulanțe ar fi trebuit să intervină în același timp?
Ambulanțele, da, am văzut cum s-au mișcat.” precizează Vlad Pufu în postarea pe social media.

Urmărește-ne pe Google News