Senatorul PNL Vlad Pufu, reacție acidă după ce România a rămas în afara Schengen: românii trebuie să reacționeze permanent apărând interesul național

Senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu a precizat într-o intervenție televizată la postul Realitatea Plus, că gestul Austriei de a refuza accederea României la spațiul Schengen, a declanșat un grad de revoltă la nivelul societății românești.

Vlad Pufu a declarat că nu este partizanul gesturilor extreme și nu le încurajează, însă este de părere că românii trebuie să reacționeze permanent apărând interesul național și suveranitatea statului:

”Este foarte bine că românii, în sfârșit, se manifestă. Toți împărtășim această dezamăgire, toți avem acest grad de revoltă, este foarte bine că ne facem vizibili și devenim vocali, însă, eu, ca politician, nu pot să încurajez gesturile extreme. Știu ce înseamnă, la ora actuală, aceste companii austriece, că sunt principalii contributori la bugetul de stat, buget care anul vitior are încărcări maximale, și, în spatele lor, sunt sute de mii de angajați români…Aș spune că nu este doar acum momentul în care să reacționăm ca români, ci de acum înainte trebuie să avem această atitudine, și trebuie să o avem la nivel civic și individual, fiecare dintre noi ar fi trebuit să o fi avut-o și până acum. Trebuie ca această revoltă să nu țină doar două săptămâni, ci să învățăm să fim români zi de zi, inclusiv în momentul în care cumpărăm produse de la raft pentru că acolo, în momentul în care nu punem în plasă produse românești, să înțelegem că acolo cedăm, pentru prima data, suveranitatea pentru că nu încurajăm piața românească și antreprenorii români. Asta ca să nu discutăm doar la nivel demagogic despre cedarea suveranitatii.” a concluzionat senatorul PNL Vlad Mircea Pufu.

Urmărește-ne pe Google News