Șeful C.J Buzău ia în calcul ridicarea unui nou spital județean: este nevoie de o clădire nouă, cu circuite noi și încăperi mai spațioase !

Cea mai mare unitate medicală buzoiană ar putea funcționa într-o nouă clădire, potrivit unor planuri care sunt luate în calcul de conducerea Consiliului Județean Buzău.

Acest proiect de mare anvergură se poate realiza doar dacă la această inițiativă vor adera toate forțele politice, este de părere președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Investițiile pentru ridicarea unui nou spital și dotarea lui sunt însă uriașe, de domeniul sutelor de milioane de euro. De aceea, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, crede că proiectul ar putea fi realizabil doar cu finanțare europeană.

Conducerea Spitalului Județean Buzău susține că actualul sediu al spitalului, construit la începutul anilor ‘70, nu mai corespunde standardelor din prezent. Chiar dacă de-a lungul vremii în unitatea medical s-au făcut investiții importante, este nevoie de o clădire nouă, cu circuite noi și încăperi mai spațioase, mai spune Petre Neagu.