Ședință comună a consilierilor județeni din Buzău cu omologii lor din Soroca

Consilierii judeţeni din Buzău vor participa la o şedinţă comună cu omologii lor din consiliul raional Soroca, în contextul împlinirii a o sută de ani de la unire. Aleșii au votat deja un proiect de demarare a unei campanii de ajutorare a românilor de peste Prut. Astfel, odată cu deplasarea programată în martie, consilierii judeţeni vor face şi o donaţie Spitalului raional Soroca, ce va consta în materiale de construcţii.

O delegaţie a Consiliului Judeţean Buzău formată din consilieri judeţeni, reprezentanţi ai unor instituţii de sub autoritatea Consiliului Judeţean Buzău, respectiv, personal din aparatul de specialitate va participa la sfârşitul lunii martie în Republica Moldova la o şedinţă comună cu Consiliul Raional Soroca. Întâlnirea se va desfăşura sub semnul Centenarului.

Deplasarea la Soroca a fost aprobată în şedinţa extraordinară de marți a Consiliului Judeţean. Ea va fi condusă de preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, iar timp de patru zile vor avea loc întâlniri oficiale şi şedinţe de lucru. Totodată, aleşii judeţului Buzău vor avea ocazia să ia contact cu tradiţiile şi obiceiurile vecinilor de peste Prut.

„După cum bine ştiţi, avem o colaborare strânsă cu Republica Moldova, şi cum am intrat în anul Centenarului consilierii judeţeni vor merge la Soroca să aniverseze aşa cum se cuvine sărbătoarea Marii Uniri. Va fi o şedinţă comună Soroca şi Buzău, unde se vor discuta probleme comune, vom elabora următorii paşi în colaborarea noastră şi cred că se va face şi o donaţie către Spitalul Raional Soroca”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Petre Emanoil Neagu.

Cu ocazia deplasării la Soroca, va fi făcută şi o donaţie către Spitalul Raional Soroca, unitate sanitară care a mai primit anul trecut din partea Consiliului Judeţean Buzău trei incubatoare pentru nou născuţi. Tot la Soroca au ajuns deja cărţi donate de buzoieni.

De data aceasta, din bani adunaţi de la sponsori se vor dona Spitalului Raional Soroca aproximativ 90 de tone de ciment, 800 de kilograme de vopsea şi alte materiale de construcţii în valoare de aproximativ 8.000 de euro. Consiliul Judeţean va asigura transportul şi formalităţile vamale pentru materialele respective.

Vizita consilierilor judeţeni în Republica Moldova se va realiza ca urmare a unei invitaţii adresate de către autorităţile din Soroca, regiune cu care Buzăul este înfrăţit şi cu care are o foarte bună relaţie de colaborare.

Autorităţile buzoiene întorc astfel vizita celor din Soroca, după ce la sfârşitul anului trecut la Consiliul Judeţean Buzău a avut loc o şedinţă comună, la care au participat și reprezentanții autorităților din Soroca. Tot atunci au fost semnate acordurile de înfrățire între 12 comune din județul Buzău și alte 12 localități de peste Prut.