Se reabilitează carosabilul pe DN10, la Măgura

După mai multe promisiuni, amânări și scuze, săptămâna viitoare încep lucrările de reparații pe două porțiuni din Drumul Național 10 Buzău – Brașov, în zona Măgura. Este vorba de puncte aflate pe raza localității Măgura, grav afectate de alunecările de teren din primăvară. Prefectura Buzău va monitoriza lucrările, pentru a nu exista întârzieri.

Alunecările de teren din primăvară au lăsat urme adânci pe Drumul Național 10, care leagă Muntenia de Ardeal. În cel mai afectat punct din localitatea Măgura, șoseaua a luat-o la vale.

Un sens de mers a coborât la aproape doi metri diferenţă de nivel faţă de starea iniţială.

La puțin timp după ce a evaluat situația, Instituția Prefectului a trimis, către Compania Națională pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere, o adresă oficială prin care a solicitat repararea zonelor de șosea, existând pericolul unor evenimente nedorite.

După luni în șir de promisiuni și amânări ale celor de la CNAIR, săptămâna viitoare este anunţată începerea şantierului la Măgura, acolo unde şoseaua a luat-o la vale pe o distanţă de zeci de metri.

„Marțea viitoare, voi convoca o ședință, aici, la sediul Prefecturii, la care sunt invitați reprezentanți ai CNAIR, ai Inspectoratului Județean de Poliție și ai firmei care a câștigat licitația. Asta, deoarece dacă lăsăm pe fiecare de capul lui, se lungește, însă dacă supraveghem lucrările, se termină la timp”, a declarat Carmen Ichim, prefectul județului Buzău.

În toată perioada lucrărilor, traficul rutier pe DN 10 Buzău – Brașov se va face alternativ, pe un singur sens, în zonele unde se vor face reparații.