Se prelungește suspansul pentru fostul primar Boșcodeală, care așteaptă verdictul în Dosarul Orizont

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală, urma să-și primească astăzi, 2 martie, sentința în Dosarul Orizont, dar magistrații Tribunalului Dâmbovița au decis să amâne din nou pronunțarea. Astfel, Constantin Boșcodeală va afla pe 7 martie dacă faptele comise de el s-au prescris sau dacă va fi achitat ori condamnat.

Săptămâna trecută, instanța de la Tribunalul Dâmbovița a amânat pronunțarea pentru 1 martie, ieri a fost din nou amânată pentru azi, în urma concluziilor depuse de inculpați, de partea civilă și de procuror pe 21 februarie și pe 2 februarie, în vederea studierii acestora.

Boșcodeală și alți doi inculpați sunt învinuiți că „prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi prin încălcarea dispoziţiilor legale în materia fondului funciar“, au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil din domeniul public al statului, în cel privat al municipiului Buzău.

Fostul primar a fost trimis în judecată de DNA în urmă cu patru ani, alături de Viorica Stana, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău și Nicolae Trandafir, fost director al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave pe motiv că “au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil, din domeniul public al statului, în domeniul privat al municipiului Buzău, deși terenul respectiv se afla în administrarea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, fiind destinat exclusiv activităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare şi, potrivit legii, nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni. Faptele inculpaţilor au avut ca rezultat prejudicierea statului român cu suma de 12.720.000 lei, reprezentând contravaloarea terenului de 33 ha. preluat nelegal, aflat în domeniul public al statului, precum şi prejudicierea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, prin lipsa de folosinţă a suprafeţei respective, cuantificată de reprezentanţii săi legali la valoarea de 11.528.760 lei”.