Se poate intra din nou cu mașina în Crâng, după ce interdicțiile au fost suspendate de Tribunal

Restricțiile de circulație pe cele două alei de acces spre centrul Parcului Crâng au fost ridicate, după ce o instanță a Tribunalului a suspendat decizia Consiliului Local. Barierele vor fi înlăturate, iar mașinile vor putea circula din nou până aproape de Obelisc și, respectiv, până în zona restaurantelor. Primăria are drept de recurs în următoarele cinci zile.

Contestată de patronul unui restaurant din Crâng, decizia aleșilor locali privind închiderea circulației mașinilor pe aleile parcului a fost suspendată de Tribunalul Buzău. Asta înseamnă că mașinile au din nou acces până în mijlocul pădurii.

Contestația a fost admisă de instanța buzoiană care a anunțat că șoferii vor putea circula cu autoturismele fără nicio restricție. Decizia instanței este ”suspendarea Hotărârii CLM nr. 23/28.09.2018”, măsură executorie de drept.

”Admite cererea formulată de reclamnata (…) în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Buzău și în consecință dispune suspendarea executării HCL nr 230 din 28.09.2018 emisă de pârât, până la pronunțarea instanței pe fond. Executorie de drept.”, se arată în soluția pronunțată joi de Tribunalul Buzău.

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi contestată. Se aplică însă până la pronunțarea instanței pe fond.

Consilierii locali au inițiat deja un nou proiect de hotărâre privind restricționarea accesului auto în Parcul Crâng, dar cu o serie de modificări.

”Având în vedere suspendarea hotărârii de Consiliu Local Municipal Buzău, legată de interzicerea circulației în parcurile din Municipiul Buzău, de către Instanța de judecată, am depus astăzi 9.11.2018 un nou proiect de hotărâre ce restricționeaza circulația auto în aceste zone. Modificarea fața de vechiul proiect este aceea că programul de aprovizionare a unităților de alimentație publică va fi între orele 8.00 – 10.00, față de 7.00 – 09.00, în rest accesul auto va fi interzis”, a declarat Constantin Ionescu, consilier local din partea PNL.

Nu este primul agent economic care contestă în contencios administrativ decizia autorităţilor de a interzice accesul autoturismelor pe alei. Un alt administrator de restaurant s-a adresat instanţei, iar luna trecută s-a consumat primul termen al procesului.