Se mișcă repede. În mai puțin de o oră, partidul lui Voiculescu a inaugurat sediul din Buzău și a lansat candidatul pentru Palatul Comunal

Sediul organizației județene Buzău a Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal a fost inaugurat astăzi, în prezența liderului național al formațiunii, Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 din Capitală. Lider al filialei județene a PPU este omul de afaceri Gheorghe Vlase, care deține și funcția de coordonator pentru zona de sud-est al noului partid.

Tot astăzi, Gheorghe Vlase a anunțat că a acceptat propunerea lui Cristian Popescu Piedone de a candida pentru funcția de primar al municipiului Buzău, la Alegerile Locale din 2020.

Alegerile pentru Parlamentul European nu constituie deocamdată, o țintă pentru noul partid. Cristian Popescu Piedone consideră că adevărata miză pentru formațiunea pe care o conduce este un scor bun la alegerile locale din 2020.

Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal este o „așchie” din fostul Partid Umanist Român, înființat de omul de afaceri și politicianul Dan Voiculescu, în 1991, și transformat ulterior în Partidul Conservator.

Omul de afaceri Gheorghe Vlase a ocupat în două rânduri funcția de președinte al filialei județene a Partidului Umanist Român și a Partidului Conservator, dar a fost îndepărtat pentru a face loc altor politicieni: Ion Vasile, fostul lider al PSD Buzău, respectiv Gheorghe Coman, cunoscut ca „deputatul auto”.