Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile din județul Buzău. Polițiștii de la Rutieră, cu ochii pe conducătorii auto

Șoferii care circulă sau  tranzitează județul Buzău trebuie să circule cu atwnție intrucât există porțiuni ale carosabilului acoperite cu gheață și chiar polei.

Mai mult polițiștii de la serviciul ruier sunt cu ochii pe șoferii care nu și-au montat cauciucurile de iarnă sau pe cei care ignoră legislația rutieră.

ÎAstfel în ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului, în condițiile avertizărilor de condiții meteorologice nefavorabile cu lapoviță, ninsoare, polei și pe alocuti chiar rafale de vânt.

Polițiștii rutieri  au fost angrenaţi în activități de supraveghere şi dirijare a traficului rutier şi de intervenţie pentru prevenirea incidentelor ori de limitare a efectelor evenimentelor cauzate de fenomenele meteorologice anunțate.

Pe linie de viteză, au fost aplicate 20 de sancţiuni, iar în 2 situaţii conducătorii auto au fost lăsaţi fără permise pentru 90 de zile, pentru că au depăşit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă(12), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(7), au fost sancţionaţi şi pietonii care nu au respectat regulile de circulaţie(16), dar şi 37 pentru alte abateri în trafic.

Oamenii legii au întocmit și 2 dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv pentru refuzul recoltării de probe biologice.