Se caută donatori de sânge pentru unul dintre râmnicenii răniți în accidentul de la Brăila

Un tânăr de 24 de ani, din Râmnicu Sărat, rănit în urma unui accident rutier produs marți, în județul Brăila, are nevoie de ajutorul semenilor. Tânărul este internat la Spitalul Județean Brăila, în stare gravă, și are nevoie de sânge. Pe rețelele de socializare, prietenii râmniceanului fac apel către cetățeni să doneze sânge.

Cinci tineri buzoieni cu vârste între 20 și 25 de ani au ajuns marți la Spitalul Județean Brăila, unul fiind în stare gravă, în urma unui accident rutier care a avut loc pe DN 2B.

Autoturismul Volkswagen Golf în care se aflau cei cinci tineri se deplasa dinspre Râmnicu Sărat către Galați. Mașina a fost acroșată de un TIR cu număr de Turcia, apoi a lovit un alt autoturism. Impactul a fost unul extrem de violent, cel mai afectat fiind Golful în care se aflau buzoienii.

Cele cinci victime aflate în Volskwagen-ul acroșat au fost transportate la spital. Tânărul grav rănit se numește David Onică, are 24 de ani și este din Râmnicu Sărat. David este acum internat la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

După aflarea veștii, prietenii s-au mobilizat și au făcut un apel public pe rețelele de socializare pentru a dona sânge, cu mențiunea „Pentru David Onică, internat la Spitalul de Urgență Brăila”. Donarea de sânge se poate face la orice centru de recoltare din țară, cu menționarea numelui beneficiarului.

Nu contează grupa de sânge, importantă fiind menționarea numelui pacientului.

apel umanitar