Se anunță un trafic de coșmar pe podul de la Mărăcineni, în minivacanța de 1 Mai

Este ceea ce anticipează și autoritățile în lipsa unor variante ocolitoare dar si a unui pod de pontoane, peste râul Buzău. O primă măsură pentru a nu bloca traficul rutier între Capitală și Moldova va fi suplimentarea dispozitivelor de polițiști care acționează în zona podului.

Încă de luni, ziua în care tot traficul spre și dinspre Moldova s-a concentrat pe un singur pod cu două benzi, au fost cozi de mașini lungi de câțiva kilometri in judetul Buzău, la Mărăcineni.

Cel putin dimineata, s-a circulat bară la bară iar șoferii au avut nervii întinși la maximum. Aceeași situație, multiplicată însă de câteva ori, ar putea să aibă loc în zilele minivacanței de 1 Mai.

Atunci se așteaptă ca foarte mulți turiști să se deplaseze spre Moldova, la obiective turistice, iar podul de la Mărăcineni, peste râul Buzau, este cea mai la îndemână rută spre nordul țării. Aceasta perspectivă le dă mari bătăi de cap autorităților din judetul Buzau.

Prefectul județului Buzău spune că un dispozitiv însemnat de polițiști de la rutieră se va afla la ambele capete ale podului de la Mărăcineni în perioada minivacanței de 1 Mai. Carmen Ichim este însă nemulțumită de faptul că prezența prea multor polițiști în zona podului va face vulnerabile, din punct de vedere rutier, alte zone critice din județ.

În cele 130 de zile, cât vor dura lucrările de reparații la podul metalic peste râul Buzău, în zonă vor acționa zilnic aproximativ 20 de polițiști.