Schimbare după schimbare, la Inspectoratul Școlar. După o lună de la revocare, Florina Stoian redevine șef peste învățământul buzoian

Fostul inspector general până la sfârșitul lunii august, Florina Stoian, a obținut luni în instanță suspendarea ordinului ministerial prin care a fost revocată din funcție. Ea a fost demisă de ministrul Educației printr-un fax trimis într-o seară de vineri, după programul de lucru.

Un număr de 13 inspectori școlari generali, între care și Florina Stoian, au atacat în instanță decizia ministrului Liviu Pop de revocare, invocând faptul că sunt numiți prin concurs, situație care le garantează postul pe o perioadă de patru ani, iar motivele invocate de ministru sunt nefondate.

Solicitarea a fost judecată astăzi, la Curtea de Apel Ploieşti. Magistraţii au decis să admită cererea şi au dispus suspendarea actului prin care Florina Stoian a fost demisă, soluţie valabilă până ce instanţa de fond se va pronunţa cu privire la legalitatea hotărârii luate de ministrul Educaţiei. Sentinţa pronunţată luni poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, de către juriștii Ministerului Educației.

Hotărârea Curții de Apel Ploiești este valabilă până la judecarea pe fond a cauzei. Decizia de astăzi este executorie iar Florinei Stoian nu-i mai rămâne decât să trimită o copie de grefă la Minister până să revină în funcție.

Florina Stoian a părăsit fotoliul de inspector școlar general pe data de 4 septembrie, în locul său fiind numită Geta Burducea. A fost revocată din funcţie, în seara zilei de 18 august, printr-un ordin ministerial trimis prin fax la sediul Inspectoratului Şcolar Județean Buzău.

I s-a reproşat întârzierea raportării unor situaţii şi nepublicarea pe site a declaraţiilor de avere ale angajaţilor instituţiei.