Sătenii din Gălbinași, fără curent de 24 de ore. Autoritățile locale cer intervenția de urgență a echipelor de la Electrica

#image_title

Sătenii din Gălbinași au petrecut noaptea trecută în beznă din cauza viscolului puternic care a rupt ieri dimineață mai multe cabluri de înaltă tensiune ce alimentau localitatea. Autoritățile locale încearcă de mai bine de 24 de ore să contacteze reprezentanții Electrica pentru repunerea în funcțiune a rețelei de curent însă fără rezultat.

Încă de ieri, autoritățile locale au fost luate cu asalt de către sătenii care s-au plâns de lipsa energiei electrice  dar mai ales de lipsa unor informații privind repunerea în funcțiune a rețelei din partea reprezentanților Electrica.

Edilul localității spune că a încercat să afle detalii despre activitățile echipelor de intervenției insă nu a putut afla nimic.

„Este revoltător ce se întânplă întrucât avem cazuri delicate și oameni care au nevoi speciale iar nouă nu ne spune nimeni nimic. Ne simțim abandonați întrucât nu am văzut să acționeze cineva pentru remedierea acestei probleme. Ar fi trebuit ca echipele de intervenție să fie pe teren de la primele ore ale dimineții insă nu se mișca nimic. De ieri tot încerc să aflu ceva insă tăcerea celor de la Electrica este totală. Acum suntem puși într-o situație ingrată pentru că nu știm ce să le spunem oamenilor care pe bună dreptate sunt foarte supărați.” a precizat edilul comunei Gălbinași, Dumitru Dragomir.

Condițiile meteorologice extrem de vitrege de vineri dimineață au lăsat fără curent mai multe localități din județul Buzău.

Au rămas fără energie electrică un număr de 12 sate: Căldărușanca, Caragele, Gălbinași, Bentu, Amaru, Mânzu, Văcăreasca, Cârligu Mare, Pitulicea și Dulbanu.

Localitatea Gălbinași a fost izolată pe timpul nopții de municipiul Buzău după ce DN 2 B Buzău Brăila a fost închis temporar noaptea trecută din cauza viscolului puternic, DN2C și celelalte drumuri județene care fac legătura cu Țintești sau Smeeni au fost impracticabile din cauza a zeci de mașini blocate în .nămeți.

Potrivit ANM județul Buzău se află pănă mâine dimineață sub o atenționare de cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente.

UPDATE

În urmă cu câteva minute a fost reluată alimemtarea cu energie electrică în localitatea Gălbinași, în urma intervenției echipelor de la Electrica.

 

 

Urmărește-ne pe Google News