Şapte personalităţi din Buzău au devenit Cetăţeni de Onoare ai judeţului

A fost şedinţă festivă, vineri, la Consiliul Judeţean. În anul Centenarului Marii Uniri, personalităţi ale vieţii culturale şi susţinători ai culturii buzoiene au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului.

Este vorba despre şapte buzoieni care, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean de vineri au primit distincţiile într-un cadru festiv. Noii cetăţeni de onoare au primit cu modestie titlurile acordate de Consiliul Judeţean Buzău.

Astfel, le sunt recunoscute meritele pentru contribuţia deosebită adusă la diversificarea activităţii culturale a judeţului Buzău, în general, dar în special la promovarea şi valorificarea în plan intern şi internaţional a personalităţii şi valoroasei opere literare a marelui scriitor de origine buzoiană Vasile Voiculescu.

Iniţiativa de acordare a titlului de „Cetăţean de onoare” al judeţului Buzău aparţine Direcţiei de Cultură, ca semn de recunoaştere a contribuţiei celor şapte personalităţi la diversificarea vieţii culturale a judeţului şi la promovarea operei scriitorului Vasile Voiculescu.

”Dumitru Ion Dinca, Valeriu Nicolescu, Cristinel Popa, Florentin Popescu, Eugen Sandu, Ionel Stanuta si Gheorghe Petcu sunt 7 personalitati si sustinatori ai culturii buzoiene care au primit, cu ocazia aniversarii Centenarului Marii Uniri si implinirea a 50 de ani de la infiintarea judetului Buzau, titlul de Cetatean de onoare al Judetului Buzau! Va multumim pentru tot ceea ce ati realizat pentru cultura buzoiana si istoria locala!”, a scris pe Facebook, Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.