Șantierele arheologice din județul Buzău, redeschise în această vară

Șantierele arheologice din județul Buzău vor fi redeschise în această vară, pe fondul ridicării unor restricții anti-Covid. Anul trecut, pandemia de coronavirus a blocat total activitatea de cercetare arheologică a Muzeului Județean de Istorie Buzău.

„Colegii mei din secția Arheologie vor continua săpăturile din siturile de la Târcov-Piatra cu Lilieci, Cârlomănești, aici lângă Buzău și de la Pietroasele”, a declarat Daniel Costache, managerul Muzeului Județean Buzău.

Elevii și studenții, pasionați de istorie, pot oricând să viziteze, în vacanța de vară, șantierele arheologice din județul Buzău. Este nevoie însă ca aceștia să se organizeze în grupuri și să anunțe vizita cu câteva zile înainte.

„Propunem și reluarea programului . Continuăm tradiția ca acest eveniment să se desfășoare la punctul Pietroasa mică – Gruiul Dării, din comuna Pietroasele”, a mai precizat Daniel Costache, managerul Muzeului Județean Buzău.

Rezultatele cercetărilor arheologice din această vară vor fi publicate în „Mousaios”, revista editată an de an de Muzeul Județean Buzău. De asemenea, cele mai importante obiecte găsite vor fi aduse în fața publicului în cadrul unor expoziții tematice.