Șanse pentru realizarea centurii de est a Buzăului. Ministerul Transporturilor a demarat licitația pentru studiul de fezabilitate

Tema amenajării centurii de est a municipiului Buzău a redevenit de actualitate, zilele trecute, atunci când președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, fost vicepremier în Guvernul Tudose, a anunțat că Ministerul Transporturilor a demarat licitația pentru studiul de fezabilitate al proiectului.

Este primul pas important de 11 ani încoace în derularea proiectului, 2007 fiind anul când municipalitatea a făcut publică intenția de a construi șosea de centură în estul municipiului.

Președintele PSD Buzău, Marcel Cioalcu, a anunțat zilele trecute că Minsiterul Transporturilor, prin Compania Națională de Autostrăzi si Infrastructură Rutieră, a demarat procedura de licitație pentru studiul de fezabilitate al proiectului. Ciolacu a anunțat că o procedură similară va demara în acest an și pentru construcția unei șosele de centura a municipiului Rm. Sărat.

Traficul din ce în ce mai aglomerat a determinat municipalitatea buzoiană încă din 2007 să anunțe un proiectul de construire a unui drum ocolitor care să lege între ele ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila.

Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă jumătate, de aproximativ doi kilometri lungime, pe drumul comunal 15, pe care municipalitatea a apucat să-l treacă încă din 2007 în administrarea Companiei de Naționale de Drumuri Naţionale.

Din păcate, deși a fost anunțat în urmă cu 11 ani de către șefii administrației locale, proiectul amenajării centurii de est a orasului Buzău a bătut pasul pe loc, deoarece nu a constituit cu adevărat un obiectiv prioritar pentru responsabilii din administrația locală, fiind folosit doar ca subiect de propagandă în campania electorală.