Mii de buzoieni au vizitat expozițiile deschise în Noaptea Muzeelor

A fost avalanșă de vizitatori, sâmbătă noapte, la Muzeul Județean și în secțiile exterioare. Într-o singură locaţie s-au înregistrat peste 2.100 de persoane, număr record. Pentru a le înlesni deplasarea între locaţii, reprezentanţii muzeului au pus la dispoziţia buzoienilor trenuleţe de agrement.

Sălile expoziţionale, care beneficiază de o prezentare modernă, erau pline de vizitatori înainte de lăsarea întunericului.

Părinţi cu copii, pensionari, dar şi tineri aflaţi pentru prima dată la Muzeul Judeţean au putut admira expozițiile: Epoca Neo-Eneolitică din zona Subcarpaţilor de Curbură; Epoca Bronzului din zona Subcarpaţilor de Curbură; Epoca Fierului din zona Subcarpaţilor de Curbură; Arheologia Mileniului I; Artă şi Cultură Buzoiană; Colecţia de telefoane; Colecţia de numismatică; Colecţia de tapiserie şi artă grafică contemporană; Colecţia Marieta şi Bucur Chiriac; Ocolul Lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci; Rodul tainic. Sufletul Omului.

De asemenea, în Noaptea Muzeelor, buzoienii au putut vizita gratuit toate celelalte secţii ale Muzeului Judeţean, Colecţiei de Etnografie şi Artă Populară „Vergu Mănăilă” din strada Războieni, Casa Memorială „Vasile Voiculescu” din Pârscov, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, dar şi Palatul Comunal şi Vila Albatros, unde funcţionează Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”.

Pentru a le înlesni deplasarea între toate aceste locaţii, reprezentanţii muzeului au pus la dispoziţia buzoienilor trenuleţe de agrement care au stârnit mai mult curiozitatea celor mici.
Potrivit unui comunicat al Muzeului Județean, numărul total al buzoienilor care au vizitat toate locațiile deschise cu ocazaia Nopții Muzeelor a fost 3.770.