Sala multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi prinde contur. Șantierul, vizitat de președintele Consiliului Județean Buzău

Sala multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi, ridicată cu fonduri de la CNI în curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere, a fost vizitată marți, de Petre Emanoil Neagu. Șeful de la CJ Buzău a fost pe șantier pentru a vedea care este stadiul lucrărilor .

Sala multifuncţională, cu o capacitate de 135 de locuri este ridicată în urma unui proiect câștigat de Consiliului Judeţean Buzău, la un concurs de proiecte, finanțate de Compania Natională de Investiții.

Primii paşi s-au făcut în urmă cu peste trei ani, când, printr-o hotărâre adoptată în Consiliul Judeţean, o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi, aflată în curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere, a trecut în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Sala va fi unică în ţară prin dotările de care va beneficia, putând găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale.

Consiliul Județean Buzău mai are în derulare, încă o investiție de mare anvergură, care va fi finalizată tot în această toamnă.

Este vorba de lucrarea pentru eficientizarea energetică a Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Buzău, finanțată din fonduri europene.

„Încă două proiecte destinate persoanelor cu nevoi speciale prind contur și se vor finaliza până în toamna acestui an. Oferirea tuturor condițiilor persoanelor cu dizabilități reprezintă o prioritate pentru mine. Este foarte important să le înțelegem nevoile, să-i susținem și să le fim aproape.” a prexizat Petre Emanoil Neagu, într-o postare pe Facebook.

Termenul de finalizare a construcţiei noii săli de sport este de 12 luni.

Aproximativ 13 milioane de lei este valoarea investiţiei, banii fiind alocaţi de Guvern, prin Compania Naţională de Investitii.