Sacul galben se extinde la toate asociatiile de proprietari

Daca pana in luna august 2018 doar 64 de asociatii de proprietari au beneficiat de acordarea sacului galben pentru locatari, de acum incolo toate asociatiile din municipiu, adica in jur de 280 vor fi prinse in acest proiect.

In primii ani de implementare a sistemului ce colectare selectiva au beneficiat de sac galben cu prioritate blocurile tip turn, cu sase, sapte, opt sau zece nivele, unde locatarii au ca sistem de eliminarea a deseurilor ghena de gunoi, iar la parter camera speciala de depozitare a pubelelor pentru colectarea deseurilor.

Si buzoieni care locuiesc la bloc in imobile de patru nivele au beneficiat de posibilitatea de a colecta selectiv deseurile reciclabile, intrucat toate platformele supraterane sau subterane, special amenajte pentru depozitarea deseurilor municipale sunt dotate cu containere galbene. Acestea sunt destinate, hartiei si cartonului curate, plasticelor cum sunt pet-urile, pungile din plastic, foliile, flacoanele de detergent, sampon, sapun lichid etc, dozelor din aluminiu, ambalajelor din metal, respectiv conservele metalice de orice tip, da si ambalajelor tetrapak, cum sunt cutiile de lapte de suc, conserve ambalate in carton.
De asemenea in fiecare platforma exista pubela verde unde locatarii trebuie sa puna ambalajele din sticla, cum sunt sticlele, borcanele si paharele din sticla. Fiecare container pentru deseuri reciclabile este imprimat cu toate informatiile specifice tipului de deseu care trebuie depozitat in recipentul respectiv.
Cu toate acestea, sunt numeroase situatiile in care in containere nu regasim ceea ce trebuie, adica deseuri colectate selectiv. Acesta este motivul pentru care RER SUD SA a decis sa acorde tuturor buzoienilor saci galbeni, in ideea ca daca fiecare cetatean are in casa recipientul in care sa puna deseurile reciclabile, va fi mai interesat sa colecteze selectiv. Fiecare sac galben este un afis pe care sunt imprimate informatiile legate despre fiecare tip de deseu caruia ii este destinat. In acest fel RER SUD SA intentioneaza sa stimuleze buzoienii care locuiesc la bloc sa colecteze selectiv. Asadar toti cetatenii, indiferent ca locuiesc intr-un bloc tip turn sau intr-un bloc cu patru nivele vor primi prin intermediul reprezentantilor asociatiilor de proprietari saci galbeni.
Intrucat este toamna, deci anotimpul in care gradinile din jurul blocurilor sunt un covor de frunze acordam tuturor asociatilor de proprietari la solicitare saci negri destinati curatarii deseurilor vegetale cum sunt frunzele uscate si crengile. Acestea nu trebuie sa ajunga in containerele din platforme. Fiecare sac negru trebuie pus langa containere, de unde va fi preluat de angajatii RER SUD SA.