S-au reluat cursurile în sediul istoric al Colegiului Mihai Eminescu. Inaugurarea oficială, programată în a doua jumătate a lunii aprilie

#image_title

După mai bine de 5 ani, elevii și profesorii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău au reluat cursurile în sediul istoric al colegiului, de pe strada Independenței.

Prima de zi de școală în sediul reabilitat complet s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Dacă pentru majoritatea profesorilor a fost vorba despre o revenire, pentru liceeni, a fost prima zi de școală în acest imobil atât de încărcat de istorie. Cu toții, au admirat impresionantele încăperi iar  profesorii i-au condus pe elevi într-un tur complet al clădirii.

#image_title

Din păcate, elevii de clasa a XII-a se vor bucura doar două luni și jumătate de sediul recent reabilitat. Cu toate acestea, ei sunt foarte încântați și mândri că au avut posibilitatea, chiar și pentru puțin timp, să studieze în clădirea care a format zeci și zeci de generații de eminescieni.

Pentru directoarea Colegiului Național „Mihail Eminescu”, profesoara Camelia Voicu, ziua de astăzi este cu totul specială. Este momentul descătușării după o perioadă extrem de complicată, care a necesitat un consum psihic enorm, dar care, spre liniștea tuturor, s-a încheiat cu un succes istoric.

Conducerea Colegiului „Eminescu” ține să muțumeasacă Primăriei Buzău atât pentru efortul depus la reabilitarea sediului unității de învățământ, dar și pentru sprijinul necontenit acordat în cei 5 ani petrecuți la sediul provizoriu de pe strada Transilvaniei.

Clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu” va avea parte și de o inaugurare oficială, programată în a doua jumătate a lunii aprilie. Invitat special la evenimentului festiv va fi celebra scriitoare Ana Blandiana.

Urmărește-ne pe Google News